Alla inlägg under april 2009

Av Åsa - 17 april 2009 19:41

99 mms devarox

Av Åsa - 15 april 2009 18:29

Är det faktiskt idag. Jag hade hoppats att Dollan skulle få ta bort sin transfixation idag, men det gick inte. Minst två veckor till :-( Det ser bra ut men är inte helt läkt än. Så det blir ingen kurs för oss som jag hoppats, vi hade anmält oss till Rallylydnad. Nu ligger fokus istället på att hon ska vara av med den till lägret och att vi ska hunnit komma igång med rehab. Så vi kan träna ordentligt på lägret och slippa fastna i en massa buskar i spårskogen ;-) Vi har i alla fall tränat flitigt på sistone, hon har fått testa på viltspår också. Vilken succé! Hon har ju ärvt sin mammas näsa och är sjukt bra på att spåra, tur är väl det... för då har vi något att pyssla med om vi inte kan köra brukset!


Annars har jag börjat fundera på om jag ska lägga ner både det ena och det andra... Är ganska less just nu och saknar inspiration. Hade hoppats otroligt mycket på Dollie och möjligheten att förhoppningsvis få både en ny tävlingshund och förhoppningsvis kunna gå vidare på min avelslinje. Nu känns det ganska hopplöst... Det finns ju inga hinder för avel om benet skulle bli bra ur den synvikeln, men jag vill ju ha meriter på mina avelsdjur. Rottweiler är och förblir en arbetande hund för mig och hur jag än vrider och vänder på det så är det viktigt med "bevis" på deras arbetskapacitet för mig. Nu hoppas jag fortfarande att Dollie och jag ska ha den möjligheten, men det känns lite sorgset. Jag har funderat mycket på min syn på avel och det som jag tycker är viktigt. Att få fram en frisk och sund rottweiler med rastypiskt utseende och bra arbetskapacitet. Sedan vill jag finns tillgänglig för mina valpköpare och ha tid och möjlighet att bistå med både tips och råd och även kunna ordna roliga aktiviteter. Då är det viktigt att det inte blir för många valpar och kullar, för då blir det en omöjlighet. Jag har ju faktiskt min familj och mitt jobb också. Nä, det tål att funderas kring. Bloggen ligger i alla fall löst till... Jag tycker att det är kul att få feedback på det jag skriver och ha en dialog med läsarna, men oftast är det ganska dött härinne så då kanske det är bäst med ett break.


Nu är jag singel i 5 dagar, ska bli skönt och jobbigt. Min söta lilla Linnis är en gnällspik just nu, hon håller på att få en massa tänder. Sover dåligt och har feber till som tätt, skriker på nätterna och vill bara bli buren. Hoppas det går över snart!


Kram & hej!





Av Åsa - 13 april 2009 19:26

Otroligt vilka fina resultat som har trillat in i helgen... Jag är vädligt väldigt stolt måste jag säga :-)


På fredagen gick Condor & Cleo ut på korningsbanan och gjorde riktigt bra ifrån sig. Alla var mäkta imponerade över hur trevliga och samarbetsvilliga de var, det värmer ju lite extra i hjärtat. Condor skrapade ihop 447 p och Cleo 492 p, inte illa pinkat ;-) Nu har alltså 3 st C-are varit ute på korningsbanan med riktigt bra resultat, det är jättekul att de är så jämna! Cato var ju först ut med 487 p. Condor och Cleo gjorde också sina exteriörbeskrinvningar i helgen så nu kan de också titulera sig KORADE! Jättegrattis Mari & Frida!!! Jag får väl gratta mig själv också eftersom jag faktiskt deläger Condor med Mari ;-)


Fredagen bjöd på flera trevliga resultat... Min lilla fodertik griffonen Märta (Zaragambas Mortica Adams) ställdes på lilla Stockholm och slutade som 2:a m CK i öppenklass och blev sedan tredje Bästa Tik!! Heja Vicktoria, snart kniper ni certen också, förutom LP:t vill säga!!!


På lördagen ställdes Camelot (Conrad), Cleo och Daisie T och det gick inte heller illa... Tee kom 2:a med HP i juniorklass! Den lilla damen lägger bara priserna på hög... Jag tror att matte måste skaffa ett förråd till alla pokaler och rosetter snart ;-) Grattis Marie!! Conrad fick en slät 1:a med en helt fantastisk kritik! Dessutom skötte han sig exemplariskt, trots att han kommer från vildaste Norrland, där inomhus utställningar är synnerligen sällsynta ;-) (Förlåt Camilla, jag kunde inte låta bli... *asg*) Grattis Camilla!!


Cleo, den lilla sötisen, hon kammade hem vinst i öppenklass med CK och slutade sedan som BIM och tog CACIB!!!!!!!!! TJOHOOOO!!!!! Sjukt bra och fantastiskt roligt!!! GRATTIS FRIDA!!!!


Måste säga att allt detta ger en en extra kick och lite ny energi! Hunduppfödning är en otroligt dyr och slitsam hobby som jag ibland kan känna ger en huvudvärk (läs migrän)... Men när man ser reslutat som dessa, då inser man att alla timmar man lagt ner att planera en kombination faktiskt ger möda, OM man har en stor portion tur också. Jag vet inte hur många timmar vi har suttit och lusläst MH:n, jämfört HD & AD statistik i tre generationer bakåt, spårat syskons avkommor och letat sig fram till en kombination som man tror på, där hundarna i störtsta mån kompenserar varandra samtidigt som man försöker att ge avkall på så lite som möjligt. Men den perfekta kombinationen finns inte, det är bara att inse. Men gör man sitt bästa så har man gjort det man kan. Sedan kan moder natur i alla fall sätta käppar i hjulet, men det är ju lite av tjusningen också :-)


Imorgon ska jag jobba heldag och sedan ska jag fixa allt inför uppletandehelgen, jag mailar er som är anmälda under onsdagen med mer info!


Kram och hej alla cybervänner!


PS. Valpen på bilden är såklart Condor, det har nog inte funnits en sötare valp (nästan i alla fall... *ler*).

Av Åsa - 6 april 2009 20:36

Idag är det 3 år sedan våra fina C-barn såg dagens ljus! Söta som små sockergryn och vilda som få... Jag minns fortfrarande Connys grepp i moppen ;-) Ett jättegrattis till alla fina C-are och en stort tack till alla fantastiska ägare för att ni förvaltar våra guldklimpar så bra!!


Här kommer lite bilder, när de var 6 veckor gamla! Vilka sötnosar :-)


Kram!!

Av Åsa - 5 april 2009 19:44

Jag har fått många frågor om hur det går för lilla Dollan. Det värmer hjärtat att många bryr sig! Så här ligger det till just nu. Nu har hon haft sin transfixation i 7 veckor. Från början sa de att hon skulle ha den 6-8 veckor, beroende på läkningstid. Det ser jättefint ut men det har inte riktigt läkt ihop ännu. Så troligtvis måste hon ha ställningen över påsken. Vilket kanske är lika bra för vi ska till landet i påsk. Och benet är ju vara extra känsligt precis när ställningen är borttagen. Hon har klarat sig riktigt bra tycker jag, även fast man ju är noijig av naturen och haft hjärtat i halsgropen flera gånger. Och det bästa av allt... Benet är helt rakt, ser precis ut som det andra!! Fantastiskt :-)


Det som jag verkligen tror har hunderlättat är att hon har fått gå på benet hela tiden. Det blir ju inte lika jobbigt då. Vi är uppe i 20 min promenader 4 ggr per dag, och det gör ju sitt till. Men nu lääängtar vi efter att ta bort ställningen och sätta igång med rehab, så stumpan blir bra!


Här kommer lite bilder på hur det ser ut. Ställningen är inlindad på insidan av benet, så att det inte ska skava på andra benet. Hon är förvånansvärt opåverkad och kan både sitta och ligga utan problem.


Kram och hej!

Av Åsa - 5 april 2009 19:25

Det är hon faktiskt. Otroligt trygg, balanserad och vänlig. Hon är en på miljonen. Det tycker barnen också, hon är favorit nr 1. Varje morgon säger vi godmorgon till hundarna och både Leo och Linn sätter sig och ger Rox en puss och en klapp. Leo har börjat massera Roxane, väldigt väldigt försiktigt stryker han händerna över henne. Hon älskar det, njuter riktigt. Vilken lycka att få växa upp med hundar!

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23 24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards