Alla inlägg under oktober 2008

Av Åsa - 11 oktober 2008 17:59

Hej alla!

Camilla har med sin dator så helt plötsligt kan jag vara online här i Los Angeles :-) Igår kom vi till LA efter att ha kört HW1 från San Francisco, alltså längs hela kusten. Helt fantastiskt och makalöst var det att köra lägs stupande klippor och glittrande hav... Vi har 25 grader och strålande sol, kan det bli bättre! Innan vi åkte turistade genom att gå runt i nästan hela San Francisco, det var jobbigt men helt fantastiskt! Gatorna som man ser på filmerna, de otroligt branta och långa, är precis lika i verkligenheten. Och det var jobbigt att gå uppför dem kan jag säga! Staden är helt underbar, och det finns massor att se. Vi har besökt Fisherman's Warf och Alcatraz, spännande. Nu ska vi undersöka Los Angeles, det blir nog lite kultur idag eftersom Camilla inte har fått det behovet tillgodosett ;-)


 Man brukar ju säga ett en olycka sällan kommer ensam och det stämmer ganska bra just nu. Dagen innan vi skulle åka, så skulle jag ju såklart packa allt. Attila var ju bortrest en veckan innan, så vi hade bara två dagar tillsammans innan jag skulle åka. Så det var lite tight om tid och jag var sen som alltid, tror alltid att jag ska hinna mer än jag gör… I alla fall skulle jag och Attila ta ut barnen och hundarna på en promenad. De var ute i trädgården och när vi popar på dem så kommer alla och väntar vid grinden. När jag tittar ner på gången ser jag blodiga tassavtryck. Okej, vem har nu skurit sig? Jo, Roxane. Och det blödde inte lite, det forsade… Jag insåg snabbt att det måste sys och att det blödde lite för snabbt för att jag skulle få stopp på. Ringde min gulliga veterinär (ja, vi är kompatibla igen…) och fick komma in direkt. Vi blödde ner väntrummet trots ett stoppande bandage jag satt på, och fick komma in direkt, Rox fick lugnande och jag fick gå hem och vänta. Kändes inget vidare eftersom hon är så gammal, man vet ju att det inte är bra att sådant här händer.  


Efter ett par timmar ringde vet och berättade att det var tur jag kom med henne för att det höll på att gå illa… Det var en stor artär som hade skurits av, och han höll på att inte få stopp på det. Han berättade att de såg att blodet inte avtog trots att hon fått lugnade så de fick akutoperera. Förutom artären hade både böjsenan och nerven skurits av. Mammas hjärta, jag trodde jag skulle dö av ångest! Allt var reparerat och nerven ska fungera bra trodde han, pga böjsenan är tassen gipsad i böjt läge. Så hon kan ju inte gå på det benet, utan stapplar fram på tre ben. Nu är hon hos pappa och blir ompysslad som en drottning, tur är väl det. För det förtjänar hon verkligen!


Pratade med pappa nu imorse som berättade att Bellas ena tå svullnat upp ordentligt och att hon är väldigt halt... Så det blir väl vet med henne också, säkert är tån bruten... Suck.  

Nä, ska vi ut i solen och se lite av USA. Min bror som bor här har en Cab, så vi ska glida runt i stil. Ha det!


Kram från en numera 30-årig Åsa

Av Åsa - 2 oktober 2008 11:36

Här är det fullt hus som vanligt. Men just nu är vi nere för räkning, magsjuka... Jag hoppas verkligen at jag är bra till imorgon då det är dax att åka till USA. Sitta på ett plan och vara magsjuk är jag inte sugen på...


Annars är det ganska deppigt här för tillfället. Jag har tänkt så mycket på Dollie och just nu har hennes förbättringar helt avstannat. Benet är krokigt och väldigt inåtvridet, och tassen är platt. Nu har hon dessutom börjat att halta fram... Kommunikationen med min veterinär har inte helt fungerat tillfredställande heller på sistone, så det känns jobbigt. Var iväg till Stefan Rosén på ReDog som kollade henne igen, och han kände att hon reagerade i armbågarna. Han gav henne 60% chans att bli bra, vilket ju kändes väldigt jobbigt att höra. Jag känner stor sorg över att när jag äntligen skulle ha en egen Devaroxhund och hittade en som verkligen matchade mig och mina önskemål så blir det så här... En fullständigt onödig olycka leder till att Dollie nu varit halt största delen av sitt liv, och förmodligen kommer att ha men resten av livet. Chansen att hon ska kunna bli min nya tävlingshund är inte stor och att ställa henne kommer aldrig att gå. Ursch, vad tråkigt det känns. Den 20 okt ska jag träffa Lennart Sjöström och han ska få ge sin åsikt, det blir avgörande antar jag.


Jag har ju inte alls hunnit skriva något om lägret, som var så otroligt roligt! Jag hade superkul i min spårgrupp och lärde mig MASSOR! Blev peppad och sugen på att ut och tävla igen, så nu laddar jag och Bella för eliten i vår/sommar. Vi ska först ha ett riktigt bra uppletande innan vi ger oss ut och tävlar. Dollie visade såklart stort potential i spåret... Vi fick till flera riktigt svår spår för hundarna, bla ett där jag och Jennifer blandade ihop våra spår... Vi skulle träna korsande spår men lyckades lägga ut spåren med likadana snitlsar på samma område, så det blev en fiiiin röra... Vi träffade också flera svampplockare medan vi lade ut det och trots det  lyckades Angel & Bella att lösa det! Imponerande!


Nu vaknar barnen så nu ska jag byta blöjor och torka kräk...

På återhörande!

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards